Regulamin Ochrony Danych Osobowych.


Stosownie do treści art. 13 ust. 1 i 2 RODO1 informujemy:


1. Administratorem danych osobowych jest:


PRZEDSIĘBIORSTWO USŁUG WODNO - KANALIZACYJNYCH W PASŁĘKU - JEDNOSTKA OPERATORSKA Sp. z o.o. ul. Wojska Polskiego 35c, 14-400 Pasłęk, NIP 578-27-46-620, REGON 170961101
tel/fax: 55 649 4062 (63); email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.


2. Dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie w celu, dla którego zostały zebrane, tj. udzielenia odpowiedzi na przesłane zapytanie, przesłania oferty handlowej i umożliwienia skorzystania ze świadczonych przez podmiot usług.


3. Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom innym niż uprawnione na mocy przepisów prawa.


4. Podającemu dane przysługuje prawo do żądania od administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych. Wnioski o skorzystanie z ww. praw dostępne są dla osób, których dane dotyczą, w siedzibie firmy.


5. Osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo złożenia skargi do organu nadzorczego, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
6. Podanie danych jest dobrowolne.


7. Dane osobowe przetwarzane będą do czasu osiągnięcia celu, dla którego zostały zebrane, tj. w przypadku odpowiedzi na przesłane zapytanie, do czasu wysłania odpowiedzi, w przypadku zapytania ofertowego, do czasu, w którym mogła nastąpić decyzja dotycząca przyjęcia oferty.


8. W siedzibie firmy uzyskać można wykaz podmiotów przetwarzających, którym w określonych przypadkach administrator danych powierza przetwarzanie danych osobowych w związku z realizacją celu, dla którego zostały zebrane.


9. Funkcję inspektora ochrony danych pełni:


Anna Lieder
punkt kontaktowy DPO
tel. +48511793443
https://idpo.pl/puwk/
email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

 

1) Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – obowiązuje od dnia 25 maja 2018r.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach statystycznych. Korzystając z tej strony bez zmiany ustawien przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Aby dowiedziec sie więcej, w tym jak zarzadzac plikami cookies - kliknij.

Akceptujesz pliki cookies na tej stronie.

EU Cookie Directive Module Information